Snabba stopp i Bagan och Mandalay

Dagarna i Bagan och Mandalay har varit betydligt mer händelserika än de avslappnade dagarna i Yangon. Det har varit kul att röra på sig, bo på hostel och umgås med nya människor, men nu ser jag fram emot att åka till klostret och fokusera på min meditation. Om allt går som det ska lämnar jag Mandalay med buss vid kl 13 i morgon, och når Khin-U vid 17. Ett par timmar senare är jag antagligen i Ingyinbin.

Dagarna i Bagan var kanon. För ca 20 kr hyr man en elektrisk moppe hela dagen, och driver omkring på grusvägar runt ett par tusen tempel. Även om två dagar var tillräckligt för att se sig omkring i området kan jag se mig själv spendera lite mer tid här innan jag så småningom lämnar Burma.

I Mandalay har jag mest kopplat av, undersökt sista bussresan och handlat ett par saker. Skrivandet har blivit lidande, men jag har knäppt mängder av bilder. Framför allt från Bagan. Du hittar ett gäng favoriter nedan.

En av väldigt många grusvägar runt Bagan. Området var väldigt stort så ofta hade man vägen för sig själv.
Vy över Bagan
Likt resten av oss tar besökande munkar mängder av foton med sina smartphones.
Besökande munkar på väg ner från ett tempel.
Soluppgång eller solnedgång? Blandar ihop dem.
Solnedgång från tempel.
Jag vet inte riktigt historien bakom dessa dräkter, men de var väldigt stiliga. Kanske bröllop?
De ställde gladeligen upp på selfie.

Jag vågar inte lova när, men någon slags uppdatering från klostret kommer. Tills vidare, må väl!

Annonser